sâmbătă, martie 31, 2007

logica s-a nascut in sparta

de data asta iesirea de gasca nu s-a mai implinit printre suce, fum si prajituri ci la un film. ce era la multiplex de la 6 - eroii de la termopile. nu prea aveam chef de filme mai ales dupa masa de seara inghitita rapid de la mac. dar daca am zis ca merg .... am mers. desi filmul incerca sa fie serios discutiile noastre erau departe de a fi de bun simt. totul a pornit de la o afirmatie de-a mea: nu pot sa iau in serios neste barbati (calendarul pirelli masculin) in chiloti de piele! serios n-am cum! la faza cu zidul facut din dusmani morti, elena s-a intrebat cum oare suporta spartanii mirosul celor ucisi. vident ca a trebuit si eu sa spun ca barbatii aia stau in chiloti de piele cu zilele - sunt antrenati - (tot randul a ras, cred ca vorbeam fara sa vrem prea tare din cauza sunetului din sala). si apoi a aparut nenea in chiloti de tabla. well, de acolo things went crazt-silly. ne-am cam stricat filmul ....
pe drum spre casa datorita unor evenimente recente ma gandeam voluntar si intentionat la sex, dragoste, d-astea. tin minte ca dupa evenimentul inaltator, unic si irepetabil am ramas cu o intrebare: is this it? si acum dupa ce am luat mobila in spate si am simtit cat de rece e masa - how is that supposed to change anything? sa trecem la fapte cat mai repede, se termina oricum repede ... sex is overrated, making love i don't know yet ... sunt aruncate printre experimente atingeri care iti fura sufletul, pe care le-ai dori tot timpul acolo inchise intr-un seif sa nu mai aiba nimeni parte de ele. incerci iar si nu dai decat de mobila, pozitii noi. iubi, stii ce n-am incercat pana acum? da stiu, sa te opresti din fuga de a incerca ceva nou (noroc cu dc -ul si filmele rated, ca altfel ce s-ar petrece cu monotonele noastre nopti) si sa savurezi un moment in timp.
maybe i am just slow in getting close to people. you're there, you' re getting undressed - ai o oarecare teama - arat ok? si deja iti folosesti degetele de la picioare ca sa numeri: pana la el cati altii te-au vazut pe bune (nu cu ochii mintii) asa -. so what next? aha, stiu scenariu - l-am mai jucat deja. you know that thing you like, your girlfriend knows it from me. i love skin - soft and silky. you feel your hands are touching clear water. si cand am asta - vreau, vreau - lipseste ... whatever.
incercam altceva? pai si mie de ce nu imi spui? ma intorci, ma impingi where the hell am i suposed to know what is going on? aaaa, asta inseamna sa ai initiativa in pat? ce chestie dom'le ...
s-a terminat ? aha. stau cu capul pe perna (hai scuteste-ma si nu-mi oferi amabil bratul ca-ti amorteste degeaba) si ma intreb: mai incercam?


Etichete:

vineri, martie 30, 2007

pentru ca necunoscutii cred ca sunt dulce

maine seara canta byron in laptarie. suna atat de cunoscuta muzica lui, poate pentru ca o visez noaptea. such things are ment to be shared! ca sa il citez i am missing the essential piece. daca te gandesti ca ai putea fi tu, e clar ca nu despre tine vorbeam.
ma recunosc. sunt o victima dar pe masura ce ma informez argoul dispare.
in laptarie la o bere in seara asta - cu o companie pe moment incerta. maine seara la film. trebuie sa dorm si sa citesc ca am ramas in urma cu lecturile recomandate (visele mele) si lecturile obligatorii (ca doar copy bun cu carte se face).

Etichete:

save something again


Copy: save trees, save wildlife.

Etichete:

millions of imaginations


Copy: broadcasting pictures to millions of imaginations every day.


Agency: Cawley Nea TBWA

Etichete:

sticle goale, marea si un mesaj pierdut

am vazut la scurta mea viata atatea feta care pozeaza trist, disperat sau suferind ca in fata adevaratei suferinte am ajuns deja sa spun (doar in conversatiile cu mine) "Si eu ce vrei sa fac!". as vrea sa fii mandru de mine, in sfarsit incepem sa semanam!
cred ca imi lipseste o din ADN o gena, cea a rabdarii - atunci cand vreau ceva nu mai am nici un fel de intelegere pentru orice fel de amanare, taraganare sau piedica. ma rog, nu mai aveam. acum ca viata mea chiar se schimba in bine, ca m-am invatat sa nu mai astept prea mult de la cei din jur i feel al fluffy and shit.
pentru azi am:





la categoria: mi se intampla mie si nu pot sa cred: fratilor, am carte de munca (eu!) si la ocupatie pe puncte puncte scrie copywriter. NU IMI VINE SA CRED CA SUNT PLATITA SA FAC CEEA CE IMI PLACE! evident sunt constienta ca o carte de munca copy nu face ( i know, i know) but still, social and legal recognition of my work status is a good start.

Etichete:

joi, martie 29, 2007

ziua cu sprite si salata norvegiana

nu pot sa cred cat de greu a trecut ziua de azi. am corectat cacatul ala de anual de identitate - pune caciulite si virgule in corel si dai si lupta si dai si lupta. bine ca a aparut mac -ul, poate asa nu va mai trebui sa fac pe dactilografa dibace (which i am not).
pe seara am fost la teatru mic la alex si morris - regia lui gelu colceag. nu mai stiu de cand nu am mai aplaudat cu atata placere la o piesa, nici cand am auzit lumea din sala sa fie atat de incantata. am citit cronicile de pe diverse siteuri - in fapt aceeasi cronica mai mult sau mai putin trunchiata - povestea nu are nimic exceptional, un twist care sa te surprinda. batranul ursuz care sigur ascunde o poveste sfasietoare, asistenta care in ciuda comportamentului morocanos tine la el si colegul de camera - un om de bun simt. desi ne amageste cu un happy end autorul incheie piesa sub semnul repetitiei what goes around comes around.
schimburile de replici au fost geniale - la jocul de carti boli, operatii, epidemii as putea si eu participa cu succes. in spatele cuvintelor am simtit o experienta personala si nu constatari colective acre despre batranete si singuratate. de data asta cuvintele au avut putere prin simplul fapt ca erau cuvinte care povesteau fara sa incerce sa iasa in evidenta, sau sa ma pacaleasca cum ca ar fi atotstiutoare.
la plus chiar trebuie sa adaug spectatorii fara mobile deranjante si dornici sa rada - chiar si de propria lor soarta ( ca doar nimeni nu vrea sa moara tanar).
as for being old, de la distanta anilor mei si pentru mine imposibil de depasit ar fi incapacitatea de a ma descurca de una singura, de a fi propriul meu stapan si implicit dependenta de niste oameni care inevitabil vor avea lucruri mai importante de facut sau pur si simplu vor dori sa isi traiasca viata.
pentru azi - hai sa subestimam puterea unei atingeri:


Etichete:

run for ever




Etichete:

are U crazy?


Etichete:

Ariel au coin



cliseu, clieseu da' cand te trezesti cu inghetata pe piept?

Etichete:

nici o zi fara carne





Etichete:

les petites anglaises



Copy: Lingerie and erotic accessories.


Agency: Saatchi & Saatchi
Art Director: Lucy Crudington, Jennifer Freuler
Copywriter: Fred Bry

Etichete:

o casa


Copy: We build each home like our own.

Copywriter: Andy Flint

construim sau ne comportam in fiecare casa pe care o construim ca la noi acasa? just asking!

Etichete:

l'eau explosive



Etichete:

news





Copy: News beyond your borders.
Agency: BBDO New York
Chief Creative Officers: David Lubars/Bill BruceExecutive
Creative Director: Eric Silver
Creative Directors: Jerome Marucci/Ari Weiss
Copywriter: Kara Goodrich
i like finding shapes in clouds, cracks in ceilings and old furniture so i just have to love this print.

Etichete:

diesel again






Etichete:

white out




a good tool for a messy copy.

Etichete:

parker pens



yes! and after playing the game and reading and doing your nails at work and cleaning out your desk ... you realised thet someone had to do something for the said account (constatare sprijinita si de account-ul aplecat dragastos asupra ta cu un cutit de bucatarie). so what better solution than to describe your day and mention the brand and maybe (again the account) some product traits.

Etichete:

detergent





i love this type of copy!

Etichete:

lapte-legume





Agency: Tonic Communications
Creative Director: Vincent Raffray
Art Director: Peter Walker
Copywriter: Vincent Raffray

Etichete:

dog teeth





Copy: Give your dog stronger teeth

Agency: TBWA
who would be caught dead near those bratwursts?

Etichete:

fish to go



Copy: Delicious seafood to go.
www.nordsee.de

Advertising Agency: Serviceplan Dritte Werbeagenter
Creative Director: Christoph Everke
Art Director: Vroni Broich
Copywriter: Cosimo Möller

Etichete:

miercuri, martie 28, 2007

despre ce se petrece cu mobila

how the world looks like - sau ar arata, totul redus la 100 de locuitori. ce poti afla daca iti faci research-ul ...
so, au mai trecut niste zile. alerg odata cu timpul, ce altceva as putea face? la munca, la munca, la munca. am aplicat - in schimb - o strategie, cred eu inteligenta. pentru ca nu as fi ajuns nici taiata la o piesa de teatru - din motive multiple, contondente si greu de explicat am convins gasca de la munca - cu sef cu tot - sa mergem la teatru. dragostea dureaza trei ani in laptaria lui enache. la fel si vanzoleala generala pre-piesa, durerea de gat datorata statului cu capul la sud timp de trei ore si nesimtirea celor care au vandut biletele - ei chiat cred ca pot umple trenul ala ca pe o sala de teatru si sa le mai ramana loc si de eventuali blatisti? no comments about the actors. probabil ca am plecat eu ambalata - piesa unui copy, mama ce tare! - ca m-am intors dezumflata. piesa se termina in coada de peste, dureaza sau nu - depinde daca esti pesimist sau optimist. cateva jocuri de cuvinte si observatii haioase demne de aruncat cu gratie la o bere. un fel de simulacru al maturitatii - iata deci, sufar, am trait si am ce mostenire sa las mai departe celor care, vai, nu stiu nimic. incerc sa imi aduc aminte macar un schimb de replici si nimic nu s-a lipit de mine. m-am saturat de afirmatii generale, gratuite, care te forteaza sa te incadrezi frumos si cuminte in categorii. whatever.

cam asa ceva:

Etichete:

for visual folks


inside jokes for the arts of the business. inca una.

Etichete:

la salvat de publicitate




adica daca voi vreti sa ne interziceti va aducem la cunostinta ca publicitatea infrumuseteaza niste cladiri oricum oribil de urate. da? acum mi-am luat jucariile si am plecat!

Etichete: