luni, august 25, 2008

as vrea sa ma astepte si pe mine cineva

in librarie cartea imi cade iar in mana. ma si vad incaruntita, imbracata ciudat, lasand in urma un puternic miros de parfum combinat cu miros de pisica. nu, nu, nu cartea asta nu e de mine. am mai decis asta acum cateva luni. dar titlul, titlul si fata de pe coperta - ma multumesc sa o privesc cu drag. trec mai departe, zadie smith - la reducere - are de spus cam 400 de pagini despre frumusete. parca totusi n-as vrea sa citesc o carte care incepe cu transcrierea unui e-mail. cella serchi si panza de paianjen. ma invart nauca prin librarie -vonnegut, murakami, kundera - azi nu-mi spun nimic. ma intreb unde s-au ascuns toate cartile alea despre care am zis de fiecare data ca data viitoare. a venit data viitoare. ele unde sunt?
plec cu doar doua carti in punguta si cu ochii in pamant. nici macar ca cititor nu sunt in stare sa fiu cool.
anna gavalda povesteste ca si cum ar fi iesit la o cafea cu fetele. niste fete mult mai norocoase, cu o viata calma si monotona. viseaza pentru o jumatate de ora la acele momente care ar putea sa le schimbe si lor viata apoi pleaca, cu inima impacata, sa faca piata.
temuta afirmamatie apartine insa unui barbat. poftim surpriza! mereu in umbra unui frate perfect si mereu lasat laoparte evident cu explicatii beton armat.
imi las ultima poveste de citit pentru drumul inapoi spre bucuresti. cobor din autobuz sub soarele fierbinte. ma uit in jur, nici urma de masina. dau un telefon, fratele meu se comporta ca si cum ar fi o surpriza ca vin. gandul mi se strecoara repede pe buze: as vrea sa ma astepte si pe mine cineva. imi scot ochelarii de soare si pornesc agale pe bulevard. stories.

Etichete: ,

3 comentarii:

La 28 august, 2008 , Blogger monsoux a spus...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

 
La 29 august, 2008 , Blogger monsoux a spus...

sper că ţi-a plăcut Gavalda (asta am scris şi anterior, dar mi-a cam alunecat mâna pe tastatură, scuzaţi)

 
La 31 august, 2008 , Blogger umblu teleleu a spus...

eu sunt mai moale de felul meu si ma emotionez la vorbe usoare.
raspunsul scurt era da.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire