duminică, noiembrie 13, 2011

de ce iubim somnul?

am un prieten care se trezeste extrem de greu dimineata. de la 8.00 cand suna pentru prima data alarma telefonului lui pana la 9 si una alta cand ies pe usa spunandu-i ca o sa-l sun pe la 10 sa-l trezesc, am timp suficient sa meditez. in general ma intreb de ce e atat de placut sa dormi. pana la urma, in afara de faptul ca e absolut necesar pentru a supravietui, de ce e somnul atat de cool?

iata, cu bullet points ca doar scriu zi de zi prezentari, cateva posibile raspunsuri:
  • somnul este democratic - toata lumea poate sa doarma; nu exista interdictii, nu-ti poate retrage nimeni dreptul la somn si chiar n-ai nevoie de diploma de bac pentru un somn sanatos
  • somul este ieftin; puneti fata in fata o iesire la mall si un pui de somn de aceeasi durata - care iese mai ieftin?
  • somnul nu te plictiseste niciodata; eu pana acum n-am auzit pe cineva sa spuna ca in spatele unui somn bun e intotdeauna cineva care s-a saturat sa-l doarma
  • somnul e cea mai simpla metoda de a calatori; in somn ajungem oriunde, in cateva secunde, fara viza, rezervari si asigurari de calatorie; e posibil totusi ca, chiar si in somn sa ne plangem de calitatea serviciilor - unele lucruri sunt inevitabile :)
so, data viitoare cand va treziti calm si pasnic in sunetul unei alarme de telefon (by the way, stiati ca telefonul este primul lucru pe care mai toata lumea de pe acest pamant pune mana la trezire?), meditati 5 minutele la de ce iubim somnul. poate scrie cineva si o carte, caci ma tem ca somnul e mult mai iubit decat femeile. si de barbati si de femei, evident! :)

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire