miercuri, mai 30, 2007

un ac de siguranta

era un ac de siguranta pe care l-a scos din geanta repede, repede sa o ajute pe tipa cu patofiori draguti albi care constatase ca tocmai i se rupsese catarama. statea pe marginea trecerii de pietoni si se uita neincrezatoare la pantofii noi deja rupti. nu s-a gandit, n-a zis da-o incolo daca are bani sa ia o pereche mai are si pentru alta. a scos acul din geanta i l-a dat si a mers mai departe. asa de simplu.
marile lectii se invata evident din lucruri marunte. spre exemplu, dupa faptele tale esti judecat ca un om bun sau rau. iti poti chiar propune sa fii bun sau rau. oamenii buni sunt, in general, plictisitori si sunt pedepsiti pentru asta. n-au farmec, sunt plati. oamenii rai sunt fascinanti si iertarea lor e mult mai la indemana. chiar e recomandata ca fapta buna. cel putin asa imi pareau lucrurile pana azi.
mai e si perspectiva pesimista care afirma ca oamenii buni de la natura au fost pervertiti de societate si mcdonalds. pe asta o auzi de la oameni care se dau interesanti ca au facut filosofie in liceu.
acum ma gandesc ca oamenii sunt oameni si atat. faptele lor sunt bune sau rele - termeni generali. ca o fapta buna a unui om rau poate avea aceleasi rezultate ca o fapta rea a unui om bun. si ca in final suntem ceea ce alegem sa facem. hai sa fiu sanatoasa si timp sa invat sa mai am!
sa nu uit ca de zile imi zbarnaie optimismul ei prin cap:
Some of my feelings keep escaping
So I make it a joke
Nonchalant I keep on faking
So my heart don't get broke


Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire