miercuri, august 30, 2006

must be


ziduri....Marele Zid Chinezesc, e ciudat ca dintre toate creatiile umane cea mai rezistenta e un zid. poate ca e un semn. as vrea sa pot povesti lin, zilele, orele care trec. as vrea sa le prind altcumva decat in amintire ... ascult travis - 12 memories si ma gandesc ca peste neste zile implinesc 23 de ani. mult! si daca ma uit in urma nu prea am facut multe lucruri de care sa fiu mandra sau de care sa ma bucur, fara de care nu as putea trai, care m-au schimbat. tot eu, tot aici, tot analitica pana la absurd.
am fost sa ma interesez de master. nu pot sa spun ca sunt fascinata, stiu doar ca imi va parea rau daca nu ma inscriu - sa zicem ca ma voi simti putin ramasa in urma. desi daca nu e la stat, nu cred ca e posibil.
propunerea - mai mult decat visatoare - de a petrece vacanta de iarna - tic de student - in Italia incepe sa sune din ce in ce mai bine. si de ce nu? oricum vara asta a trecut pe langa mine. si trebuie sa recunosc ca nu am ajuns la mare cum mi-am propus anul trecut in State.

Etichete:

luni, august 28, 2006

ganduri de week-end

you see i have this job. i work on saturdays, every saturday. this was something that i did not know about when i came here and since there are no other job offers out there, this one as it is will have to do.
ma gandeam, asa ca idee, ca de vreme ce toata lumea e nemultumita de acest mic detaliu, am putea cu totii sa vorbim cu...persoana responsabila. Dar ca de obicei, o persoana cu mult common sence mi-a explicat ca daca oamenii de aici erau atat de nemultumiti de ceea ce se petrece ar fi facut ceva - inainte sa apar eu. In plus mi s-a atras atentia ca, daca ma ocup de schimbatul lumii risc sa raman fara lume de schimbat.
Acum, in firea mea sta reactia stupida, mai gasesc de lucru (ceea ce e adevarat, dar pana atunci ce sa fac?) si sincer imi displace situatia. Sper ca nu m-am blazat, ci doar am crescut, cand spun ca job-ul din mana (cu problemele lui) e mai valoros decat un newsletter e-jobs.

Etichete:

sâmbătă, august 26, 2006

when all the commotion becomes mixed emotions

you are so cute

had a very ugly start of a day! controlorii RATB (mai ales femeile), au un tupeu incredibil si o cantitate limitata de bun simt!

Etichete:

vineri, august 25, 2006

sounds

i never came
supermassive blackhole
crazy
smiley faces
first day of my life
smile
LDN
dry your eyes
never went to church

Etichete:

power for the people


Bent backwards

10 Commandments of Customer Service.

1.Thou shalt always serve with a smile.

Read your job title properly: Customer Service. So, technically, you’re there to serve customers, not scowl at them. Understand your vocation in life now? Good. Now put those sour plums away – nobody gives a shit about your having a bad day, anyway.

2.Thou shalt always look thy customers in the eye.

Talk to the customer - not to the floor, the counter, or their chest. Unless, of course, you’re genuinely cross-eyed.

3.Thou shalt never forget to say "Thank You"

Despite your sullen face and your rotten attitude, they still choose to buy from you instead of a nicer-looking, more pleasant competitor. They have just given the management another justification for letting you keep your little job. It’s the least you could do.

4.Thou shalt never stalk thy customers.

They’re your customers, not criminals. Give them some space to breathe while they browse through the stuff. Don’t make them take that restraining order against you.

5.Thou shalt never patronise thy customers.

Step down from your high horses. After all, they’re the ones who are really paying your salary.

6.Thou shalt treat all customers equally.

That good-looking Ang Moh in the sharp Armani suit is no different than that Ah Pek in the holey-Pagoda-t-shirt-and-slippers ensemble. 9 times out of 10, the Ah Pek has more buying power than the Ang Moh.

7.Thou shalt always hand back the change properly.

Remember, customers are not beggars. Unless they have a severe case of leprosy, take extra care to ensure that the change ends up in their hands in the sweetest way possible.

8.Thou shalt never con thy customers.

Customers usually have the ability to smell bullshit from miles away, especially if it’s terribly crap. Most of the time, they’re not as stupid as you look.

9.Thou shalt never keep your customers waiting.

You’re paid to serve the customers, which includes waiting upon them, not the other way around. Look up the word serve if you’re still not too sure what it means.

10.Thou shalt never ignore thy customers.

If you can see them, serve them. Like, today. Every person who walks into the store is a potential sale, which could translate into a bigger bonus, a fatter increment and the reason you still have a job here. So start charming that dosh out of their pockets right away.

Nota:

Am preluat o parte din aceste porunci de pe net, restul le-am invatat, pe pielea mea de student ajuns la munca de jos in State. Sunt intr-adevar crude cand e vorba de persoana who is in client service dar fac diferenta.
Cred ca daca am sanctiona orice comportament care incalca aceste reguli nu am mai avea zile stricate din cauza unor "vanzatori serviabili". Ce ziceti oferim cate o copie a acestui manifest tuturor "morocanosilor/ nu tinem/ nu doriti o guma rest?/ te omor daca in urmatoarele 10 secunde nu te hotarasti!!!!????

joi, august 24, 2006

dealing with life on lifes terms

i'm sorry
am avut o seara trista, fara motiv - am trimis o incercare de creative order, nu prea reusita dupa parerea mea. asa ca nu cred ca ma vor contacta prea curand.
dimineata iar o discutie incurajatoare cu the big bad boss, care incearca sa fie transant si imi spune ca nu ma place, pentru ca nu poate sa ma citeasca. auzi frate, de parca i-am cerut sa ma ia de nevasta!!! am avut experienta ma place sefu si nu a fost stralucita. cel mai bine e sa nu aiba numic de reprosat, pentru mine, in relatia cu autoritatea e suficient.
e bine totusi ca incep sa invat cate ceva si nu ma anchilozez facand idiotenii. desi nu e ceea ce vreau, dar asa cum spune si titlul ne adaptam, ne descucam si improvizam.
ma simt putin cam trista...imi lipseste rudi desi nu imi da branci impulsul de a-l suna! ciudat! cred ca sunt putin invidioasa, as vrea sa fiu si eu undeva la mare sau in concediu in strainatate. mai degraba decat cautand de munca si intrebandu-ma unde o sa stau peste 20 de zile...
vreau sa dorm mult si sa ma trezesc maine mai bine dispusa si mai multumita. (oare se poate?)

pentru azi.....suie paparude

ajutor

Etichete:

miercuri, august 23, 2006

advertorial

hardcore





Etichete:

marți, august 22, 2006

circulara

ce am mai facut?
Pai: a plecat mama in Italia pentru nu se stie cat timp; am primit deja un mesaj, asa ca stiu ca e OK si ... mama a scris un SMS (un pas mic pentru umanitate stiu dar un pas imens pentru mine si orele in care i-am explicat ca telefonul si laptop-ul meu nu musca, sunt chiar prietenoase).
am avut un interviu la Maximize si chiar m-am simtit bine; sa vedem daca le place ce o sa trimit;(ma gandesc si o sa postez prostiile debitate).
- discutat cu seful dis de dimineata, gresit monstruos - ma doare in cot; adevarul e ca daca nu simt nimic pentru ceea ce fac (auto emocion ca sa zic asa) lucrurile nu au cum sa iasa mai bine decat bine. Desi stilul lui e o idee cam iritant. Se da rotund ca e o persoana directa, chiar e uneori (mai degraba necioplit as zice - si asta e o forma de a fi direct); din nefericire insa atunci cand ar vrea sa spuna ceva legat de munca, se invarte in jurul unei cozi imaginare, te prinde intr-un dans al lamuririlor, comparatiilor, trimiterilor si in fapt nu spune nimic concret. Mai tarziu iti va reprosa senin ca nu il asculti.
In ciuda discursurilor corectiv - incurajatoare (e clar ca el vrea sa dai tot ce ai, ca doar firma lui castiga) nu ma simt manipulata. E mai simplu si pentru mine sa pun suflet: invet mai repede si mai usor si parca timpul si lucrurile vin de la sine.

in final ascultam niste muzica pentru drum:

Amon Tobin - 4 Ton Mantis

Ladytron - He Took Her To A Movie

and last but not least:

Panic! at the Disco.

Lying is the most fun a girl can have

Sper ca muzica e comestibila pentru ca videoclipurile sunt pe alocuri....greu de inghitit!

Etichete:

some for the road

sandi thom

ladies' night

franz ferdinand

am descoperit link-urile! evrika!

Etichete:

sâmbătă, august 19, 2006

something old/something new

tadaaaaaaaaaaaaaa...unii oameni descopera mai greu but when they do. ce sa mai e "cool" sa ai net.

the fix

Etichete:

joi, august 17, 2006

pentru cei care nu au invatat sa spuna multumesc

multumesc



Etichete:

de pe overheard


În taxi: Taximetristul despre o persoană cunoscută: “Şcoala pentru el e ca lumânarea la capu’ mortului: îl luminează, dar nu-l deşteaptă!”

miercuri, august 16, 2006

just like in the movies




Caut o relatie, pe cineva sa-mi fie aproape, pe cineva care sa ma stranga in brate si sa nu-mi mai dea drumul nici macar atunci cand nu mai pot respira. Caut o iubire care sa ma consume, sa fie nebuna si inoportuna, sa fie mai mult decat o parte din mine. Caut neliniste si pace in acelasi timp.

Cred ca asta vrem sa avem cu toti. Doar ca unii dintre noi pot sa aiba o astfel de experienta in timp ce altii nu sunt inca pregatiti. Aceasta inclinatie casnica exista in codul genetic al unor oameni in timp ce altii alearga din relatie in relatie, cauta fara sa stie ce, nu gasesc ceea ce nu stiu sa caute, sunt pierduti si dezorientati. Much like me.

In mare parte e exact acelasi lucru cu a privi printr-o vitrina sau a trai intr-un bol de sticla. Vezi cum e lumea dincolo, poti sa iti dai seama ca exista trairi intense, pasiuni si tristeti doar ca nu poti sa simti nimic. Nimic.

Dar lucrurile se schimba in timp. Nu-i asa? Apare ceva, incepi sa traiesti, te deschizi chiar daca stii ca poti sa pierzi mai mult decat ai de dat.

Iata. O priveliste noua de la fereastra mea. (am sa revin cat de curand la atitudinea mea blazata; pana atunci, imi permit sa fiu lacrimogena).


Iata deci ce se poate intampla daca te uiti la prea multe episoade din Sex and the city in aceeasi zi.

Etichete:

ma intriga

mi-a intrat in obicei sa ma uit dupa grafitti - mai ales in centrul vechi si am observat (sa-mi spuna cineva ca nu sunt nebuna!) o masina. problema e ca acum o vad peste tot. sa ma explic: pe ziduri, pe afise, panouri publicitare in orice colt al orasului, un contur de masina parca desenat cu marker-ul de un copil. l-ati vazut cumva? am i loosing it? e o moda noua si nu stiu eu de ea (xcum e posibil asa ceva?), e nevoie de research (pana sa vina Placebo si sa apara Police sa mor daca stiam ce sunt emo kids/glasses) ....
bun. pana atunci i will find you. e clar ca e un tip. daca era o tipa sigur se ocupa de fete zambitoare. stereotip?
am sa fac o poza ca sa-mi demonstrez ca nu sunt dusa (complet).

pay day

pentru ca am citit Lovemarks - vine de la Saatchi, era un must - trebuie sa vorbesc despre ce inseamna lovemark pentru mine: Coca Cola (i am addicted), the brand with three stripes, mango si tina r (sunt ale mele, fara comentarii!)
astea sunt lovemark in sensul clasic (se putea si mai de lemn stiu); doresc sa mai adaug ca pentru mine centrul vechi al orasului este un lovemark.
bun si maine am sa pun la post-ul asta si neste print-uri, ca de aia am memory stick (evident ca sa uit sa pun diverse chestii pe el).

P. S. azi am luat primul salariu de la Pan Concept (ropote de aplauze prelungite, pantofi noi in week-end) si surpriza am fost la un interviu (ups...).
aha si evident igor sucks....iar alex e o mica hiena (sa mor eu ca parea atat de dulce si pasnic - sigur de asta nu am prea multi prieteni!!). I am not a good judge of bad character.

Etichete:

vineri, august 11, 2006

welcome!


in aceeasi ordine de idei iata cum si ce vad eu ca se petrece in lumea agentiilor de publicitate. cam astea sunt sansele pe care le ai la inceput. sa fie asta oare o piedica?
trec de toate articolele pasionante in care mariel agentii se lauda cu programe de instruire, cu pregatirea studentilor tineri si talentati in their mold.

Etichete:

starea la zi


da recunosc sunt in trista situatie de a cauta un loc de munca. da tot ce am vazut pana acum e de cacat. da deja m-am saturat de teste psihologice, de aranjat de cartonase si copiat/tradus/formatat de texte doar pentru a vedea ca salariul e jenant si cerintele sunt peste program. mai e si povestea cu perioada de proba. alt rahat, cu mediul de munca dinamic si tanar... ma intreb daca am fata de proasta. sau asta e ce se intampla pur si simplu. sa gasesti o slujba ok e acelasi lucru cu a gasi un prieten? imposibil daca nu ai sani mari si esti easy?
gata! am varsat nervu da' trebuia sa spun si asta. o sa mai merg la interviuri si o sa apara ceva interesant sunt convinsa. (ma bucur ca sunt my shoulder to cry on)!!! am pornit de la ce era mai rau. it can only get better. and it somewhat has....
in alta ordine de idei azi sunt ceva mai bine dispusa dar la fel de hatarata. cam ca personajul din poza de mai sus (sper):

Etichete:

duminică, august 06, 2006

sunt satul sa caut calea cea buna


nu pot sa inteleg/ce e cu mine/visez vise de azi/ sau vise de maine


m-am blazat? gata, ma multumesc doar cu atat? din partea mea e suficient sa apara ceva mai rasarit ca sa incetez a mai cauta perfectiunea intruchipata? sau nu mai cred in ea?
m-am ascuns oare ca un soricel pana acum? am dat mai multa valoare si importanta unui lucru care nu conta atat de mult doar pentru a nu mai cauta. am refuzat sa ma implic in orice pentru ca am descoperit partea neagra a unei oglinzi perfecte? sa ma ajute el sa raspund la intrebarile astea? ii urez succes!

Etichete:

sâmbătă, august 05, 2006

personalitati multiple


relatiile cu ceilalti te pun in situatia de a avea personalitati multiple. iata-te tinand de mana, un tip, sa zicem tipul saptamanii, pusa in fata altor tipi, sa zicem, tipii din trecut. multi diferiti si de preferinta cu aceeasi privire atent indreptata spre tine, acum prinsa de talie de altcineva.
privesti, iti aduci aminte, te justifici (de ce cu el, de ce doar atat) si iti spui: a trecut mult timp de atunci, sunt acum alta persoana. aceeasi persoana care acum nu mai vede ce a vazut, nu mai vrea sa stie ce a simtit.

Etichete:

marți, august 01, 2006

ciudat

cat este de ciudat faptul ca oriunde as merge si oricati oameni noi as cunoaste, un cuvant dragalas apare in nestire: ciudata. De ce? pentru ca ma imbrac asa, vorbesc ciudat (in general nu vorbesc, asa ca asta iese din discutie - am invatat ca daca nu ai ceva de spus mai bine scrii), sau pur si simplu am o fata ciudata. un adevarat mister.
as vrea sa ma pot vedea prin ochii celorlalti. oare m-as gasi ciudata, interesanta sau plain boring.

Etichete:

delicios

profiterol
cineva iubit sa te tina in brate cand ai o zi proasta
capsuni si cirese si struguri si mere coapte
un compliment bine formulat cand te simti below sea level
o plimbare seara prin centrul vechi; e racoare si miroase a trecut
o veste de la cineva drag
telefonul care suna cand te plictisesti
o realitate atunci cand toata lumea pare facuta din panze de paianjen
un super tricou la reducere
o cafea la cafenescu
sa razi pe strada de nebun
sa stai in casa la caldura cand afara ploua torential
sa vegetezi pe balconul casei tale, cu o cafea cu lapte in mana si sa admiri o priveliste care iti taie respiratia
un strain care iti zambeste pe strada









Etichete: