joi, mai 31, 2007

boarder






Boarder’s — For girls on boards



Advertising Agency: Leo Burnett&Target
Creative Director: Emilian Arsenoaiei
Art Director: Ghica Popa
Copywriter: Mihai Botarel
gotta love the copy:
elbows are red
ankles are blue
three hours of make up
will probably do

Etichete: ,

barbari si noi


Copy: Humidity at home?

Etichete:

eu zic sa nu-l batem!


nu stiu ce zice dar imaginea nu-mi inspira easy living. vrei un job acolo?

Etichete:

sleep


Agency: Demner

Etichete:

miercuri, mai 30, 2007

un ac de siguranta

era un ac de siguranta pe care l-a scos din geanta repede, repede sa o ajute pe tipa cu patofiori draguti albi care constatase ca tocmai i se rupsese catarama. statea pe marginea trecerii de pietoni si se uita neincrezatoare la pantofii noi deja rupti. nu s-a gandit, n-a zis da-o incolo daca are bani sa ia o pereche mai are si pentru alta. a scos acul din geanta i l-a dat si a mers mai departe. asa de simplu.
marile lectii se invata evident din lucruri marunte. spre exemplu, dupa faptele tale esti judecat ca un om bun sau rau. iti poti chiar propune sa fii bun sau rau. oamenii buni sunt, in general, plictisitori si sunt pedepsiti pentru asta. n-au farmec, sunt plati. oamenii rai sunt fascinanti si iertarea lor e mult mai la indemana. chiar e recomandata ca fapta buna. cel putin asa imi pareau lucrurile pana azi.
mai e si perspectiva pesimista care afirma ca oamenii buni de la natura au fost pervertiti de societate si mcdonalds. pe asta o auzi de la oameni care se dau interesanti ca au facut filosofie in liceu.
acum ma gandesc ca oamenii sunt oameni si atat. faptele lor sunt bune sau rele - termeni generali. ca o fapta buna a unui om rau poate avea aceleasi rezultate ca o fapta rea a unui om bun. si ca in final suntem ceea ce alegem sa facem. hai sa fiu sanatoasa si timp sa invat sa mai am!
sa nu uit ca de zile imi zbarnaie optimismul ei prin cap:
Some of my feelings keep escaping
So I make it a joke
Nonchalant I keep on faking
So my heart don't get broke


Etichete: ,

fiat sky window




Etichete:

your body is your home



Etichete:

learn to internalize




Copy: Live poker magazine.

Etichete:

shitting is not easy




Etichete:

fibrilatii



Copy: Why take unnecessary risks at work.

Etichete:

space



Agency: Almap BBDO

Etichete:

blood diamond related



Copy: War leaves many scars.

Etichete:

caught you




Copy: charge your brain.

Agency: Y&R/ Red Cell

Etichete:

tide stuff








Agency: Saatchi & Saatchi

Creative Director: Audrey Heffenreuter

Copywriter: Jake Benjamin

Art Director: Mark Voehringer

Illustrator: Simon Danaher
later edit: this is the cannes grand prix winner. spots are surrounded: mayonnaise is overwhelmed by black nights, the ketchup stain is attacked by opposite players and the soy sauce stain is actually a bunch of thieves arrested by the cops.

Etichete:

beat faster



Copy: Sometimes, without knowing why, your heart beats faster.

Agency: DDB Barcelona
Creative Director: Jose Mª Roca de Vinyals
Art Director: Xavi Sitjar
Copywriter: Isahac Oliver
i know. this ad i can actually feel.

Etichete:

music for my ears



Copy: Movies need music. Kiss FM supports Transilvania International Film Festival.


Agency: Graffiti BBDO
Creative Director: Ema Prisca
Copywriter: Adina Basag
Art Director: Diana Cristea

Etichete:

inlocuibil

am reusit, in final, sa inteleg de ce fostul art il uraste pe actualul art. pentru ca actualul art a fost adus, pe bani mai putini (disperarea unui alt loc de munca de cacat) sa stea in coastele celui vechi de la o vreme prea iute la manie si plin de comentarii. noul art dorea sa se impuna, muncea peste program si era doar un zambet - trece in timp. vechiul art tot nemultumit si in plus sictirit de tactica murdara. acum, printr-o ironie a sortii vechiul art e undeva unde iarba e mai verde, noul art s-a impus prin absenta (la masa verde, nu?) si se teme - ghici de ce? - evident sa nu fie la randul lui sapat pe la spate de cineva mai tanar, energic, plin de se poate in el.
undeva printre aceste bancuri proaste am picat si eu, copy planuit pentru vechiul art, ajuns copy pentru noul art. usor de inlocuit ca e talent cacalau. with no shoes to fill.
cand pornesti de la podeaua rece a faptului ca nu esti indispensabil, ca vei fi usor inlocuit poti sa faci cam ce vrei. you are indeed a loose cannon. adica ce te mai poate impiedica sa te transformi in samanta de scandal? nu adun frustrari de dragul nimanui.

Etichete:

despre paranoia mea

Paranoia
de Gelu Vlaşin

caut explicaţia
existenţială
citită
printre rînduri
la bilete
în gara de nord
banală
cînd priveai
musca
din paharul
prea plin
şi mecanicii
făcînd
sex
cu locomotiva şi
mai apoi
pe banca
de la
peronul cinci
cînd citeam
libertatea
şi mîncam îngrozit
o banană
blondă
cu ochii albaştri

Paranoia este o stare patologică constând în afectarea psihicului, care se manifestă prin delir sistematic (de grandoare, de persecuţie, de gelozie), decurgând fără halucinaţii si schimbări pronunţate ale personalităţii.
aud tot mai des in conversatii casual acest cuvant cu referire directa la mine si modul in care gandesc sau ma comport.
i agree there is something true in the statement. se numeste susceptibilitate:
1. faptul de a fi susceptibil; creştere bolnăvicioasă a sensibilităţii psihice - sunt un caracter susceptibil
2. predispoziţie deosebită a unor fiinţe de a reacţiona la anumiţi agenţi externi
bun, acum ca am clarificat care e problema mea, declar ca imi place de mine asa cum sunt: susceptibila.
asta pentru ca m-am saturat sa ma ia lumea prin surprindere, pentru ca vreau sa am replica in buzunar la orice comentariu sau cacat spus in treacat si pentru ca, dumnezeule, chiar e amuzat sa despici firul in patru si apoi in multiplu de patru.
ai fost in situatia de a simti aerul oprindu-se in loc de la niste simple vorbe? atunci n-avem despre ce discuta! raman cu susceptibilitatea mea.
in plus, susceptibilitatea asta e un fel de mortar al prieteniei. ma astept la orice de la voi, prin urmare pot sa iert orice. ne legam in mocirla unei complicitati anuntate de o intuitie atrofiata. ce sa vrei mai mult de la viata?
printr-un incredibil ocolis, susceptibilitatea imi da mie comoditatea indiferentei. in rautatea, egoismul, nesimtirea ta n-ai cum sa mergi mai departe decat mintea mea. the power of my mind is bigger than your sad pathetic actions. in susceptibilitatea mea realizez evdent ca in proportie de 0,001% pot sa existe si surprize placute.
and think of it, you can buy all this with a coffee. isn't that cheap?

Etichete: ,

marți, mai 29, 2007

marul discordiei e, in general, o pruna necoapta

tzz, tzzz, tzzz you did wrong again!
in general nu ma gandesc la motivatii si resorturi ale unei hotarari decat dupa ce faptul in sine (motivul de decizie) s-a petrecut. imi place sa cred ca sunt o draguta si un ingeras de fata, o mica maica tereza. realitatea e din fericire mult mai ... pruna. de cele mai multe ori gesturile cele mai finute si emotionante au motivatii meschine. daca ai rabdare suficienta si timp vei descoperi si tu asta. asa ca, desi m-au invatat ai mei de mic copil ca e frumos sa imparti, nu m-am facut mare si buna! ca la curve, nimic nu e gratuit - vei plati, voi plati - asta e circuitul platii in natura umana!
lansez o afirmatie aspra: nu exista oameni buni - din nastere sau educati ( ca e bine sa faci bine). exista circumstante care te pun in lumina angelica (o data) si te simti obligat sa-ti asezi aureola pe cap de cate ori e omeneste posibil.
oricum daca iti propui sa fii rau, nu poti deveni decat mai rau decat esti. sa nu ne amagim, in final, bunatatea nu e decat atitudinea omului in suferinta.
so, care to buy me a coffee?



Etichete:

doom man to misfortune





Copy: Wallis. Dress to Kill.

Etichete:

ioana






Copy: Toyota Yaris with Satellite Navigation System

Etichete: